ABD'de silah almak için başvuranların sayısı rekor kırdı

ABD'de silah almak için başvuranların sayısı rekor kırdı

Koronavirüs vaka sayısının en yüksek olduğu ülke olan ABD'de silah almak için başvuranların sayısı zirve yaptı. FBI'nın verilerine göre, silah alabilmek için yapılması gereken 'geçmiş sorgulaması'na başvuranların sayısı bir ayda yüzde 32 arttı.

Koronavirüs vaka sayısının 216 bini aştığı ABD'de silah sahibi olmak isteyenlerin sayısının da son günlerde büyük artış gösterdiği ortaya çıktı.

SON BİR AYDA YÜZDE 31 ARTTI

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) verilerine göre, silah alabilmek için yapılması gereken 'geçmiş sorgulaması'na başvuranların sayısı bir ayda yüzde 32 arttı.

BBC'nin haberine göre mart ayında 3 milyon 740 bin 688 geçmiş sorgulaması yapıldı. Bu sayı şubat ayındaysa 2,8 milyon civarındaydı.

1998'DEN SONRA REKOR BAŞVURU

Mart ayı, geçmiş sorgulama verilerinin kaydedilmeye başlandığı 1998 yılından bu yana en çok başvurunun yapıldığı ay oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, dünkü günlük basın toplantısında "Ulusumuzu zor günler bekliyor. Önümüzdeki birkaç hafta korkunç olacak" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN