ABD Başkanı Trump koronavirüs nedeniyle New York'a asker gönderdi ve ekledi: Çok sayıda kişi ölecek

ABD Başkanı Trump koronavirüs nedeniyle New York'a asker gönderdi ve ekledi: Çok sayıda kişi ölecek

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgını nedeniyle New York'a bin asker konuşlandırılacağını açıkladı. Yardıma ihtiyaç duyan bölgelere odaklanacaklarını belirten Trump, "Maalesef çok sayıda kişi ölecek" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’deki corona virüsü salgınındaki gelişmeleri aktarmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Federal hükümetin, yerel yönetimlere daha fazla yardım ulaştıracağını belirten Trump, New York’a 1000 ek asker gönderileceğini açıkladı.

"MAALESEF ÇOK SAYIDA KİŞİ ÖLECEK"

Trump, öncelikle en fazla yardıma ihtiyaç duyan bölgelere odaklanacaklarını belirtirken “Maalesef çok sayıda kişi ölecek” ifadelerini kullandı.

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi’nin son verilerine göre, ABD halen 300 binden fazla vakayla dünyada en fazla corona virüsü vakasının görüldüğü ülke.

ABD, corona nedeniyle yaşanan can kaybı sayısında ise 8 binden fazla ölüyle İtalya ve İspanya’nın ardından üçüncü sırada.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN