ABD Başkanı Donald Trump'tan gizemli tweet: ÇİN!

ABD Başkanı Donald Trump'tan gizemli tweet: ÇİN!

"Yarın Çin konusunda ne yapacağımızı açıklayacağız ve Çin'den memnun değiliz" diyen ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweette sadece "ÇİN!" yazması kafa karıştırdı.

Sosyal medyayı en etkin kullanan liderlerden olan ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweet, kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Dün yaptığı açıklamada "Yarın Çin konusunda ne yapacağımızı açıklayacağız ve Çin'den memnun değiliz" diyen Trump'ın yalnızca "ÇİN!" yazdığı mesajının bağlamı gizliliğini korurken, paylaşımın ABD'den sınır dışı edilmesi gündeme gelen Çinli öğrencilerle ilgili olduğu iddia edildi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde ABD ile Çin ilişkileri gerilirken, Trump Çin'in Vuhan eyaletinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs'ü ısrarla 'Çin Virüsü' olarak adlandırmıştı.

ÇİN'DE ULUSAL GÜVENLİK YASASI KABUL EDİLDİ

Geçen günlerde Çin Parlamentosu da, dünyanın önemli finans merkezlerinden Hong Kong'un siyasi bağımsızlığını büyük oranda ortadan kaldıracağını ifade edilen ulusal güvenlik yasasını büyük çoğunlukla onaylamıştı.

Bunun sonrasında Trump hükûmetinin, Hong Kong'un bağımsızlığına karşı çıkan yasaya misilleme olarak Çin Halk Kurtuluş Ordusu'yla bağlantılı okullara gidip yüksek öğrenim için ABD'ye gelmiş 3 bin Çinli öğrencinin vizelerini iptal etmeye hazırlandığı iddia edilmişti.

SADECE "ÇİN!" YAZDI

Daily Mail'in haberine göre, dün yaptığı açıklamada "Yarın Çin konusunda ne yapacağımızı açıklayacağız ve Çin'den memnun değiliz" diyen Trump'ın bugün açıklanan programında basın toplantısı gözükmezken, "ÇİN!" tweetinin bu yaşananlarla bağlantılı olduğu iddia edildi.

ABD Başkanı'nın bugünkü programında, saat 16.00'da Beyaz Saray muhabirlerinden gelen soruları yanıtlamayı seçebileceği 'endüstri yöneticileriyle' yuvarlak masa toplantısı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN