3 faz ödemeleri ne zaman? 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

3 faz ödemeleri ne zaman? 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır?

Bir yandan başvuruları yapılmaya devam ederken, diğer yandan da 3. faz ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır? 3. Faz ödemelerine dair detaylar ve 1000 TL sosyal yardım parası başvuru ve sorgulama ekranın KARAR.COM’da…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. faz için değerlendirme sürecinin ve başvuru kabulünün devam ettiğini açıkladı. Bunun üzerine 3. Faz ödemelerinin de ne zaman yapılacağı ve 1000 TL sosyal yardım parası başvurusunun nasıl yapılacağı araştırma konusu oldu. İşte, 1000 TL sosyal yardım parası başvuru ve sorgulama ekranları…

3. FAZ 1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI SONUCU SORGULAMA

E devlet üzerinde yapılabilen Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir. Bununla birlikte, Gazi ve Gazi Yakınları, Şehit Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Gazi ve Gazi Yakınları, Şehit Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

3. faz 1000 TL sosyal yardım parasını e-devlet üzerinden sorgulamak için aşağıda paylaştığımız üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Ana sayfada çıkan arama butonu üzerinden, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gidin. Ardından sorgulama yapmak için butona tıklayın.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1000 TL sosyal yardım başvurusu için aşağıdaki adımları takip edin;

En başta, TC Kimlik Numarası, ad, soyad, doğum tarihi, resmi ikamet adresi, çocuk sayısı, medeni durumu, e-posta adresi, telefon numarası, çalışıyorsa aylık toplam maaş, çalışma durumu, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, sosyal yardım alınıp alınmadığı, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, aylık fatura miktarları, banka hesabının olup olmadığı hanenin toplam aylık geliri, gibi istenilen bilgiler sisteme girilmeli ve bu işlemin ardından devam et butonuna basılmalı.

Sonraki sayfadaki bilgiler kontrol edilerek işlem tamamlanmalı.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

1000 TL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapan kişinin hanesinde aşağıda belirtilen şartları taşıyan birinin bulunması durumunda başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:
5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN