2020 YDS ne zaman yapılacak? YDS e-YDS'lerin tarihleri değişti

2020 YDS ne zaman yapılacak? YDS e-YDS'lerin tarihleri değişti

Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında YDS e-YDS'lerin tarihleri değişti. Basılı ortamda 2 kez yapılması planlanan YDS, bu yıl bir kere yapılacak. Peki, 2020 YDS ne ve e-YDS’ler zaman yapılacak? Ayrıntılar karar.com’da…

YDS ve e-YDS sınav tarihlerine dair ayrıntılar belli oldu. YDS sayısı bu yıl bire inerken, e-YDS sayısı artırılacak. Peki, sınavlar ne zaman yapılacak? Sınav tarihleri ile ilgili en güncel bilgiler haberimizde…

2020 YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

Normal şartlarda basılı ortamda 2 defa yapılması planlanan YDS, 2020 yılında 27 Eylül tarihinde sadece 1 defa gerçekleştirilecek.

E-YDS’LER NE ZAMAN?

2020 yılında ocak, şubat ve mart aylarında olmak üzere 3 defa düzenlenen e-YDS’ler yıl içerisinde, 20-21 Haziran, 27-28 Haziran, 4 Temmuz, 22 Ağustos, 29 Ağustos, 17 Ekim, 14 Kasım, 19 Aralık'ta olmak üzere toplamda 10 defa daha uygulanacak.

YDS NEDİR?

Akademik kadrolara başvurmak isteyen adayların başvurduğu Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatıyla yapılan merkezi bir dil sınavıdır ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilir.

GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

YDS / e-YDS puanlarını dil tazminatı için kullanmak isteyenler için puanlarının geçerlilik süresi 5 yıldır ancak akademik kadroya başvurmak için YDS’den alınan puanların geçerlilik süreleri yoktur ve adaylar sınav sonuçlarını istedikleri zaman kullanabilirler. Bununla birlikte, ÖSYM mevzuatında kurumlara sınavların geçerlilik süresini belirleme yetkisi bulunmaktadır. O nedenle adaylar, başvuru yapacakları kurumların kabul ettiği geçerlilik süresini mutlaka öğrenmelidir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR NERELERDE KULLANILIR?

YDS ve e-YDS puanları başta, yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken kullanılmaktadır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

YDS ve e-YDS’ye araştırma görevlisi olmak isteyenler, doktora adayları, doçent adayları, KPSS lise adayları, KPSS önlisans adayları, yurt dışında bir yükseköğretim programını bitiren ve denklik almak isteyenler üniversite 3 veya 4'üncü sınıfta okuyanlar, KPSS lisans adayları, KPSS A grubu adayları, kamu personelleri, yüksek lisans adayları, sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak olanlar, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık yapmak isteyenler, başvurabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN