2020 KYK yurt ücretleri ne zaman iade edilecek? KYK ücretleri ödeme tarihi

2020 KYK yurt ücretleri ne zaman iade edilecek? KYK ücretleri ödeme tarihi

Üniversitelerin eğitime ara vermesi ile birlikte öğrenciler ailelerinin yanlarına döndü. Yurtta kalan öğrenciler için geri ödemelerin yapılacağı bilirdi. Peki 2020 KYK yurt ücretleri ne zaman iade edilecek?

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin para iadesi yapılacağı yetkili isimler tarafından açıklamıştı. Öğrenciler ise şimdiler bu iadelerin ne zaman yapılacağını sorguluyor. İşte KYK ücretlerinin ödeme tarihi

2020 KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama da Mart ayı yurt ücretlerinin ödemesini yapan öğrencilerinin geri ödemelerinin yapılmaya başlandığını duyurdu. Ve tüm imkanlarla öğrencilerin yanlarına olduklarını açıkladı.

BURSLAR ÖDENMEYE DEVAM EDECEK

Üniversitelerin eğitime ara vermesi ile birlikte birçok öğrencinin aklına burs ve kredi ödemelerinin devam edip etmeyeceği sorusu geldi. Bu soruya açıklığı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada öğrencilerin kredi ve burslarında herhangi bir kesinti veya aksama olmayacağını gerisi ödemesini yapan öğrenciler için ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ek bir ücret yansıtılmadan erteleyebileceklerini ifade etti.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında her geçen gün alınan önlemler biraz daha artırılıyor. Özellikle büyükşehirlerin kalabalık olması bakımından daha çok önlem alınması gereken noktalar haline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Nisan 2020 tarihinde alınan kararları açıklarken 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağının geldiğini vurguladı. Bu bağlamda 60 yaş ve üstü için olan sokağa çıkma yasağı artık 20 yaş ve altı için de getirilmiş oldu.
Yine aynı tedbir paketinin içerisinde yer alan maddelerden birisi de artık özel araçları ile de şehir dışına çıkmak yasaklandı. Şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlar valilik veya kaymakamlıklardan durumlarını anlatan izin belgeleri almaları gerekecek.

Diğer bir yeni tedbir ise kalabalık ortamlarda vatandaşların maske takmasına yönelik oldu. Vatandaşların market ve toplu taşıma gibi zaruri ve kabalık ortamlarda artık maske takmaları zorunlu olacak. Gece 00:00’dan itibaren yeni yasaklar yürürlüğe girmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN