2020 DGS ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? DGS tarihi değişti

2020 DGS ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? DGS tarihi değişti

Koronavirüsle karşı alınan önlemler nedeniyle pek çok sınav gibi 2020 DGS’nin tarihi de değişti. ÖSYM Başkanı Halis Aygün son dakika açıklaması yaparak yeni sınav tarihlerini duyurdu. Peki, 2020 DGS ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? Ayrıntılar karar.com’da…

Önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen adayların başvurduğu ve 2020 yılı Temmuz ayında yapılması planlan Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) tarihi değişti. Peki, 2020 DGS ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman? Güncel sınav takvimi haberimizde…

2020 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün yaptığı açıklamaya göre, temmuz ayında yapılması planlanan 2020 DGS’nin tarihi de koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında değişti. Bu kapsamda 2020 Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos tarihinde gerçekleşecek.

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN

2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru işlemleri 13-21 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak.

DGS NEDİR?

DGS, Herhangi bir üniversitenin 2 yıllık önlisans bölümünden mezun olan ve eğitimlerini 4 yıllık lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerin katıldığı bir sınavdır. Sınav çoktan seçmeli olarak uygulanır ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

60 matematik ve 60 Türkçe olmak üzere toplam 120 sorudan oluşur ve adaylara 150 yani 2 saat 30 dakika süre verilir.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanır. Sınavda uygulanacak test ile, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlanmaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik değildir. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olur.

Sınav sonuçlandıktan sonra öğrenciler puanlarına göre 30 adet tercih yapabilirler.

DGS her yıl ÖSYM tarafından yapılan bir sınav olduğu için puanının geçerliliği bir yıldır. Katsayılar her yıl sınava giren kişi sayısına göre değiştiği için her sene puan hesaplaması farklı olur.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN