13 bin kişinin öldüğü İtalya'da karantina 13 Nisan’a kadar uzatıldı

13 bin kişinin öldüğü İtalya'da karantina 13 Nisan’a kadar uzatıldı

Yeni tip koronavirüs nedeniyle 13 bin 155 kişinin hayatını kaybettiği İtalya’da, 10 Mart'ta ilan edilen karantina 13 Nisan’a kadar uzatıldı.

Çin’de ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan koronavirüsün sıçradığı İtalya, virüsün Avrupa’daki merkezi haline gelmişti.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla 10 Mart’ta ilan edilen karantinanın 13 Nisan’a kadar uzatıldığını duyurdu.

'HİÇBİR ZAMAN KAPANMAYACAK BİR YARA'

Conte, dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, “Ülke genelinde 13 binden fazla can kaybımız var. Bu hiçbir zaman kapanmayacak bir yara. Henüz tedbirlerimizi gevşetebilecek bir durumda değiliz. Bu nedenle karantinanın 13 Nisan’a kadar uzatılması kararını imzaladım. Bunun olumlu etkilerini görmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

İtalya’da 10 Mart’ta ilan edilen karantinanın yarın son bulması bekleniyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN