1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Corona virüs 1000 TL yardım kimlere veriliyor?

1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Corona virüs 1000 TL yardım kimlere veriliyor?

Hane başına verilen 1000 TL sosyal yardım nasıl alınır? 1000 TL sosyal yardım parası başvuru şartları ve e-Devlet başvuru sayfasına haberimizde yer verdik. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüs (koronavirüs) nedeniyle işsiz kalan veya ücretsiz izne çıkarılmasına karşın kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlara 1000 TL verileceğini duyurdu. Başvurular 25 Nisan 2020 gününde başladı. Peki, 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Corona virüsü 1000 TL yardım parası almanın yolu nedir? İşte hane başına verilen 1000 TL sosyal yardım almak için e-Devlet başvuru ekranı...

'1000 TL sosyal yardım başvuru şartları neler?', 'Koronavirüs 1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi olarak açıklanan salgın paketinde yer alan 1000 TL nakit yardım için 3. faz başvuruları başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüs (covid-19) salgın hastalığı nedeniyle işini kaybeden veya maaşından mahrum olan vatandaşlar için hazırladıkları sosyal yardım paketiyle hane başına 1000 TL ödeyeceklerini duyurdu. 1000 TL sosyal yardım başvuruları Başvurular 25 Nisan 2020 günü e-Devlet üzerinden başladı. Peki, '1000 TL sosyal yardım parası nasıl alınır?', '1000 TL sosyal yardım başvurusu e-Devlet'ten nasıl yapılır?' İşte 'adım adım 1000 TL sosyal yardım e devlet başvuru sayfası ve linki'...

1000 TL SOSYAL YARDIMA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Corona virüsü (kovid-19) salgınına karşı açıklanan ekonomik önlem paketinde yer alan hane başı 1000 TL nakdi yardımın 3. faz başvuruları başladı. Yardıma başvurabilmek için aşağıdaki şartları taşıyor olmak gerekiyor:

* Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış kişiler alabilecek.

* 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

* 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

* Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

* İŞKUR İşsizlik Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak.

* İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak. Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

1000 TL SOSYAL YARDIM NASIL BAŞVURULUR?

Sosyal yardıma başvurabilmeniz için e-Devlet hesabınızın bulunması gerekiyor. e-Devlet hesabınız varsa aşağıdaki yolu izleyerek 1000 TL sosyal yardım talebinde bulunabilirsiniz. İşte adım adım '1000 TL sosyal yardım e devlet başvurusu':

* e-Devlet'te yer alan başvuru sayfasına BURAYA tıklayarak erişim sağlayın:

* İlgili sayfada karşınıza çıkan sekmede yer alan ‘Hizmete Git’ seçeneğine tıklayın.

* Karşınıza çıkan formu doldurun.

Formu doldurduktan sonra başvurunuz, değerlendirme aşamasına alınacak. Yardım için her haneden yalnızca 1 kişi başvuru yapabilecek ve aynı hanede farklı kişilerin başvuruları 'tek bir başvuru' olarak değerlendirilecek.

BAŞVURULAR TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

Hafta sonu başvuruları için herhangi bir kısıtlama getirilmezken, yardıma hafta içi başvuracak olanların sitede yaşanacak yoğunluğu azaltmak adına belirli bir sırayı takip etmesi gerekiyor. TC kimlik numarasının son hanesine göre vatandaşların başvuru yapabileceği günler şu şekilde:

* 0 olan vatandaşlar pazartesi

* 2 olan vatandaşlar salı

* 4 olan vatandaşlar çarşamba

* 6 olan vatandaşlar perşembe

* 8 olan vatandaşlar cuma

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvurularda herhangi bir gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünde, başvurucunun iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere 1000 TL sosyal yardım ödemeleri gerçekleştirecek. Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN