1000 lira sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardım başvuru formu

1000 lira sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardım başvuru formu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardım başvuruları ile ilgili süreç devam ediyor. Peki 1000 lira sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte sosyal yardım başvuru formuna dair bilgiler…

Koronavirüs nedeni ile mağdur olan ailelere destek amacı ile başlatılan sosyal yardım başvuruları ile ilgili detaylar belli oldu. 2. fazda başvuru yapılmayacağı kaydedilirken, 3. fazda 1000 lira sosyal yardım başvurusunun nasıl yapılacağı karar.com’da…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım başvurularına ilgi çok büyük. Başvuru yapmak isteyenler 1000 TL’lik sosyal başvuru formlarının nereden doldurulacağını merak ediyor. Sosyal yardım destek paketinin 3 fazdan oluştuğunu ifade eden bakanlık yetkilileri ilk fazın tamamlandıktan sonra ikinci ve üçüncü faza başlanacağını belirtti.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU FORMU NEREDEN DOLDURULUYOR?

Üç faz şeklinde verilecek olan sosyal yardımlar da ilk faz başvuruları tamamlandı ve gözler ikinci ve üçüncü fazlara çevrildi.

2. faz için herhangi bir başvuru almayacaklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ikinci faz için başvuru almayacaklarını ihtiyacı olan vatandaşlara bizzat kendilerinin götüreceğini belirtti.

Ancak 3. faz yardımlar için başvuruların yapılacağını belirten Selçuk, bunun için vatandaşların kolay bir şekilde başvurularını yapabileceği bir web sitesinin oluşturulduğunu ve açıklanacak tarihler arasından dileyen vatandaşların istedikleri takdirde e-devlet üzerinden de başvuru yapabileceklerini söyledi.

2. FAZ YARDIM KİMLERE VERİLECEK?

2. faz yardımları da 1. Fazda olduğu gibi ihtiyaç sahibi ailelere bin TL’lik destek yardımı yapılacak. Ancak destek almamış 2 milyon 300 bin aileye yardım edilecek.

3. FAZ YARDIM KİMLERE VERİLECEK?

3. faz yardımları ile ilgili olarak henüz bir netlik olmadığını belirten yetkililer, kaç haneye ne kadar yardım yapılacak bir netlik bulunmuyor. Bu fazda koronavirüs nedeni ile zor duruma düşen ailelerin yer alacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle bu fazda bayağı geniş bir kitleye yardım edileceği ön görülüyor. Bu faz aynı zamanda koronavirüs nedeni ile zarar görmüş olan herkesi kapsamaktadır. Konu ile ilgili yetkililer tarafından en kısa sürede açıklama yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN